Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SPENÓTOS BATYU (Bonyolult receptje)

2009.03.08

hozzávalók:
1 csomag mirelit levelestészta
fél csomag Frosta tejszínes spenót (ami kis, szív formájú adagokban van a zacskóban, így marha kényelmesen adagolható a batyu töltésekor). Ha nem kapsz ilyet, alternatíva: bármilyen módszerrel előállított, sűrű (!!! nem folyós!), tejszínnel habart spenótfőzelék.)
kb. 15-20 dkg sajt
esetleg só, bors, szerecsendió, fokhagyma a spenótba még.

a leveles tésztát kiengedjük.
sodrófával kinyújtjuk lisztezett deszkán (vagy folpack-on), akkorára, hogy kb. 10 db 10x10cm-es négyzetre vághassuk.
1-1 négyzetre teszünk egy adag spenótot (kb. 3EK), tetejére egy darab sajtot.
a batyu csücskeit összecsomagoljuk, hogy ne nyíljon majd szét.
a csücskök közötti résnél összenyomjuk a tésztát, mert sütés közben itt kifolyna a spenót leve!

180-200 fokon aranybarnára kell sütni, nekem kb. 20 perc kellett, nem nagyon mértem.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.