Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PARADICSOMOS-FOKHAGYMÁS TÉSZTA (Ikra receptje)

2009.03.08

Rém egyszerű, annyi idő, míg a tészta kifő. Fusiliből szoktam (ez a csavartcső asszem magyarul). Szóval: amíg a tészta fő, addig elkészítem (vagy párom elkészíti) a szószt: bő olajon 4-5 gerezd aprított fokhagymát megfuttatom, rá oregano (nekem fagyasztottam van a kertből, de az igazi frissből), és 1 kis doboz sűrített paradicsom (ill. mostanában inkább a Tesco márkás üveges kb. 1,5 dl-nyi sűrített paradicsommal csináljuk, az sokkal finomabb), majd kb. 2 dl paradicsomlével felöntöm. Addig rotyog, amíg a tészta elkészül. Utána összekeverjük, és már fogyasztható is. Parmezánnal esszük.
Akkor jó, amikor szottyos marad, a tészta nem szívja be a levet, mert olyan sok.

 

Sparvöga verziója:

Néha a par.szószba megy egy kis főzőtejszín, kicsit más lesz, de úgy is nagyon jó. Én szoktam még bazsalikomot is tenni bele, az oregano mellé.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.