Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HALACSKÁS TÉSZTA (Kovka receptje)

2010.08.08

A kedvencem, mert hamarabb kész van az öntet, mint hogy megfőne a tészta!

Tehát: vizet odateszek forralni, amikor felforrt, és beleöntöttem a tésztát, akkor látok neki az öntetnek.

Egy doboz olajos halkonzervet a serpenyőbe zuttyintok. (Lehet szardínia, tonhal aprólék/darabok, de luxe: makréla, stb.) Ha akarok fokhagymát bele tenni, akkor azt gyorsan meghámozom. Tehát, kicsit felforrósítom az olajat halastul, kicsit átpirítom, majd zutty bele a fokhagyma, azzal is pirul egy kicsit. Amíg pirul a hal, kb. egy-másfél evőkanálnyi capri bogyót (ha nincs, olíva is megteszi) apróra vágok, és azt is hozzádobom. A capri bogyó után közvetlenül már megy bele a tejszín, vagy ha az nincs, tejföl, egy kis dobozzal. Kevés oreganoval és egy leheletnyi őrölt rozmaringgal fűszerezem. Egy-két keverés, hogy homogén legyen a cucc. Ekkor öntök hozzá egy kevés (kb. kiskanálnyi) fehérbor ecetet. Ha az nincs, citromlé is jó. Ezt is bele keverem, kóstolok, ha nem elég sós, akkor az is megy egy csipettel, és kész.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2018 >>