Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜLT TÚRÓGOMBÓC (DesViki receptje)

2010.08.10

Hozzávalók:

A gombóchoz: 1/2 kg túró, 10 dkg cukor, 1 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1-2 zsömle, plussz egy pár kanál zsemlemorzsa, 1 cs. vaníliás cukor, tej.

Az öntethez: 2-3 dl tejföl, 3 ek. cukor, 1 tojás, 1 cs. vaníliás cukor.

A tetejére:  zsemlemorzsa, vaj/margarin, cukor .

 

2 db zsömlét annyi tejbe áztatok be, amennyit felszív. Az áztatott zsömlét kicsavarom, a többi hozzávalóval összekeverem, végül egy tojást és a morzsát is hozzáadom. (Annyi zsemlemorzsát adtam hozzá, hogy jól formálható legyen a massza.) Egy jénait jól kivajazok, nagy gombócokat készítek a masszából, amit leöntök a tejföl, tojás, cukor, vaníliás cukor keverékével és 200 °C-os sütőben megsütöm.

Közben egy serpenyőben margarint, zsemlemorzsát és cukrot teszek, amit kevergetve megpirítok. A cukor közben egy kissé karamellizálódik és a morzsa finom, édes és ropogós lesz. Ezt rászórom az alkotás tetejére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.