Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RIZSFELFÚJT (Tulili receptje)

2009.12.20

Horvát Ilona receptje alapján

12 dkg rizst 1 dl vízzel, pici sóval feltesz főni. Amikor magába szívta a rizs a vizet, akkor bele fél liter tej és 5 dkg cukor, esetleg vanília. Amikor felforrt, én szoktam hagyni még kicsit rotyogni kis lángon, egészen addig, amíg nem látom hogy a rizs már majdnem jó. Ilyenkor lekapcsolom és lefedve pihentetem. Kell hűlnie, ha van idő, akkor langyosra, ha nincs, akkor is legalább, hogy ne legyen forró, csak meleg.

Ha a rizs már eleget hűlt, akkor 2 tojás sárgáját 5 dkg cukorral habosra keverni. A rizshez adni 2 dkg vajat és 1 kk lisztet, majd a cukros-tojásos masszát. A tojások habját felverni habnak, és ezt is a masszába forgatni.

Tepsit, vagy tálat, esetleg tortaformát kivajani, morzsával meghinteni, ebbe önteni a rizses cuccot. Előmelegített, de nem forró sütőben 30-40 perc. Ha nagyon barnul a teteje, akkor forró a sütő, kisebbre kell venni.

Lehet lekvárral, szörppel, vaníliamártással tálalni. A férjem semmit nem szokott hozzá kérni, magában is finom!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.