Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RAKOTT KALÁCS (Ronimami receptje)

2009.03.12

Ha van otthon kalács, lehet maradék kicsit száraz is, felvágjuk szeletekre és egy kivajazott tepsibe vagy jénaiba lerakjuk sorban egymás mellé, akár egymásra is ha sok van. Fél liter tejet felteszünk melegedni, beleeresztünk 2 tojás sárgáját, cukorral, kevés vanília pudingporral felfőzzük, és forrón ráöntjük a kalácsokra.
A 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük, és amikor már kemény, belekeverünk a habverővel 3 evőkanál baracklekvárt. Ezt a habot rásimítjuk a kalácsokra, és betesszük a sütőbe 160-180 fokra, addig sütjük míg piros nem lesz a teteje. Isteni finom. Jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.