Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÁKOS KÖLES (Ikra receptje)

2009.03.06

 (Galangtól ...)


1 cs kölest megmosok, majd 3xos mennyiségű tejben (vagy növényi tejben, esetleg vízben) felteszem főni. teszek bele ízlés szerint mazsolát, mákot, citromhéjat, fahéjat, szegfűszeget, ízlés szerint édesítem. Én általában akkor teszem bele kivajazott jénaiba, amikor a levét elfővi, de ma egy rottyanás után beleöntöttem a jénaiba. Kb. fél óra alatt elkészül. Hűlve kell szeletelni, mert egyébként szétesik.
Volt már, hogy a rétegei közé (már amikor külön főztem meg, és megfeleztem) gesztenyepürét tettem, a tetejére meg reszelt almát, és/vagy szeletelt mandulát. Szóval itt is lehet variálni, kinek-kinek kedve szerint.
Csokipudinggal, lekvárral, de önmagában is nagyon finom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.