Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BANÁNOS-VANÍLIÁS KRÉMPUDING (Csicsóka receptje)

2009.03.12

Megolvasztottam kb fél kockányi teavajat. A kenyérszeletek (8-10) héját levágtam (félretettem, jó lesz kenyérfasírtba). A kenyérszeleteket nagyon enyhén megpirítottam és bekentem az olvasztott vajjal mindkét oldalukat. Egy tepsit kivajaztam, majd jött egy sor kenyér.
Felvertem négy tojást, vaníliáscukorral, késhegynyi szerecsendióval, 3 kanál cukorral, majd felengedtem 0,5 l tejjel. A lé felét ráöntöttem a kenyérszeletekre. Megszórtam előzőleg rumba áztatott mazsolával, majd ráöntöttem kb. fél adagnyi vaníliás pudingot (összesen 1 l tejből főztem). Itt jött a csalás, ugyanis banán helyett almát karikáztam rá (rengeteg alma van a pincébe). Ráhelyeztem a vajjal megkent kenyereket és leöntöttem a tojásos lé másik felével. A tepsit egy másik nagyobb tepsibe tettem, a kettő közé vizet öntöttem, így sütöttem kb 30 percet. Amikor kivettem akkor öntöttem rá a tetejére a maradék pudingot. Tört dióval díszítettem.

Ha még egyszer készíteném kicsit édesebbre csinálnám, talán cukor helyett mézet használnék ill. kicsit több szerecsendiót tennék bele. Ha sok időm lenne puding helyett tojásos vaníliakrémet főznék.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.