Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ZABPELYHES KEKSZ (Sparvöga receptje)

2009.03.12

10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt/fehér tönkölyliszt
5 dkg zabpehely
1 kk. szódabikarbóna
2 púpos ek. cukrozatlan kakaópor (vagy karobpor)
5 dkg étcsoki (feltördelve)
10 dkg puha vaj/margarin
5-15 dkg barnacukor/méz (ízlés szerint)
1 tojás

Az egészet összegyúrom, csoki mellé/helyett mehet bele mazsola, dió, aszalt gyümölcs...
Kis labdácskákat formázok, amiket lelapítva, előmelegített sütőben, kb. 200 fokon 8 perc alatt sütök meg. Könnyen odaég, de ha időben kivesszük, nem kell alá semmi.
A fenti mennyiségnek én 2-3xosát szoktam csinálni. (És a liszten kívül már inkább érzésre teszem bele a hozzávalókat, pl. kicsit több zabpehellyel csinálom, főleg ha mézzel készítem, mert akkor kicsit ragadósabb.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.