Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TÚRÓS LEPÉNY EPERÖNTETTEL (Imeon receptje)

2009.06.11

Hozzávalók:

A túrós lepényhez:
25 dkg túró
1 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
5 dkg liszt

Az eperöntethez:
30 dkg eper
cukor vagy méz


Elkészítés:

Az epret megszórjuk cukorral, majd kis idő múlva összeturmixoljuk, ez lesz az öntet.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához adjuk a cukrot, a vaníliakivonatot, a túrót és a lisztet, összekeverjük. A tojásfehérjét tejhab jellegűre verjük. Öszzekeverjük a tútós masszával. Egy serpenyőbe merőkanálnyi adagokat rakunk. Mindegyik oldalát olajban kb. 1 percig sütjük.

A lepényeket az epres öntettel tálaljuk.

Mi kecsketúróval készítettük, mert van kecsként és így saját túrót használunk.
Könnyű elkészíteni, gyorsan megvan és nagyon nagyon finom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.