Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RAKOTT PISKÓTA (Bonyolult receptje)

2009.03.08

A babapiskótát tejbe forgatom.
Jénai tál aljára 1 sor babapiskóta, arra rálocsolom egy kibontott befőtt levét (pl. meggy, ananász, mandarin, eper...), elosztom egyenletesen a gyümölcsdarabokat is.
készítek egy főzős pudingot, kicsit hígabbra (tehát 5 dl helyett 6 dl tejjel, mivel valamennyit felszív a piskóta majd), és ezt öntöm a tetejére.

Ha 4 adagnál többet szeretnék, akkor duplázni szoktam, úgy, hogy mélyebb tálba teszem, és a fent leírtak után jön még egy réteg piskóta, esetleg másfajta gyümölcs, esetleg másfajta puding (pl. jól néz ki 1 réteg vanília, 1 réteg csoki).
azt is lehet, hogy tejszínhab jön még rá tálalás előtt, vagy megszórni színes tortadarával... ettől a gyermek totális izgalomba kerül.

Ezt el lehet készíteni akár 1 nappal előre is, és eldugni a hűtőbe.
1 nagy tál helyett fagyispoharakba is ki lehet porciózni... ki mit szeret jobban.

Természetesen friss gyümölccsel is jó, nem csak befőttel, tejbe áztatva, és ha nem kell, hogy gyerek-kompatibilis legyen, akkor rummal, likőrrel, gyümölcspálinkával is lehet áztatni a piskótát.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.