Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KRUMPLIS KELTTÉSZTA (Alin receptje)

2010.08.06

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
csipet só
5 dkg cukor
6 dkg vaj
3 tojás sárgája
1 narancs reszelt héja
3 dl tej
20-25 dkg főtt áttört krumpli (én 3 darabot szoktam venni)


Először megfőzöm a krumplit, áttöröm és hagyom hűlni. Közben az élesztőt a langyos tejben a cukorral fölfuttatom, majd az összes hozzávalóból összregyúrom a tésztát. (Ha nagyok a krumplik, kicsit több liszt kell, mert ragad.) Kelesztem amíg a dulpája nem lesz, és vagy csigát, vagy buktát csinálok.
Rendkívül finom, könnyű tészta és másnap is egészen meglepően puha a krumplitól. Már ha marad másnapra .

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.