Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GYÜMÖLCSÖS LEPÉNY (Rylie receptje)

2009.12.20

Nem az én recim ám, hanem Mályvacsigáé (ööö asszem)

Tésztához:

1 1/2 bögre tönköly liszt (én sima fehérből csinálom)
1 bögre nádcukor (ezt is sima cukorral)
1 1/4 bögre zabpehely (szerintem az apró szemű zabp. a jó hozzá)
3/4 tk só
3/4 tk sütőpor (én szódabikarbónával sütök)
1/2 tk fahéj
3/4 margarin
Töltelék: lehet málna, ribizli, meggy, stb
1/4 bögre nádcukor (szintén sima kristállyal nyomom)
1 citrom reszelt héja+leve
1/2 tk fahéj
2ek liszt
500 gr gyümölcs
2ek olvasztott margarin


A sütőt előmelegíteni 180 Cra. Tepsit kibélelni, előkészíteni.
A tészta hozzávalóit összegyurmázom, vagy előtte összekeverem géppel, de a végén mindenképp gyurmázom egy kicsit kézzel is. Morzsás lesz az állaga!
Ebből a morzsás cuccból kiveszek egy bögrényit, azt félreteszem, a többit belelapogatom a tepsi aljába. Ez be a sütőbe kb 12-15 percre. Utána egy tálban összekeverem a töltelékhez valót, és a recept szerint elvileg meg kéne várni mig kihűl a tészta alja, de én ezt eddig sose vártam meg, hanem rögtön rányomtam a tölteléket, a tetejére a bögréből rámorzsoltam a maradék tésztát és ment is vissza a sütőbe még kb 40 percre.
Szerintem frissen jó, mert másnapra talán keményebb a tészta, de igy is el szokott nálunk fogyni

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.