Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


DÁN FAHÉJAS TEKERCS (Livus receptje)

2009.03.06

 

DÁN FAHÉJAS TEKERCS Stahltól

Tészta:
10 deka vaj
40 deka liszt
1 kk sütőpor
1/2 kk szódabikarbóna
5 deka cukor
15 deka joghurt
1,5 deci tej

Töltelék:
10 deka cukor
2 kk fahéj

tetejére:
4 ek. tejszín
2 ek. barnacukor

1. sütőt 200 fokra előmelegíteni, sütőpapírral kibélelni egy 20×30-as tepsit
2. Vajat megolvasztani, majd langyosra hűteni. Lisztet, sütőport, szódabik.t, cukrot összekeverni.
3. Hozzáadni a joghurtot, tejet, és 3 ek. híján az olvasztott vajat. Néhány mozdulattal összegyúrni.
4. lisztezett deszkán 20×30 centisre nyújtani, tetejét megkenni a 3 ek-nyi vajjal, megszórni a fahájas cukorral. szorosan feltekerni a hosszabbik oldalánál indítva
5. 12 db egyenlő szeletre vágni, tepsibe rakni, tetjét megkenni a cukros tejszínnel.
6. Stahl szerint 20-25 perc alat sül meg. Én 3× raktam vissza (teljesen nyers volt a csiga közepe), összességében kb. 40-50 percig sütöttem.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.