Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALMAKENYÉR (Kisgekkó receptje)

2009.03.08

300 g reszelt alma + 1 tk őrölt fahéj + én meglocsolom reszeléskor citromlével az almát, nagylyukú reszelőn reszelem
2 toj.sárga + 50 g vaj + 120 g porcukor jól kikeverni (szinte fehérre)
120 g darás/rétes liszt + fél cs.sütőpor összekeverni

Az almát, vajas, tojásos cukrot összekutyulni, bele a liszt, végül óvatosan beleforgatni a tojások felvert habját.
Kivajazott, lisztezett püspökkenyérformában előmelegített, közepes lángon (160-70) 40-50 percig sütni.
Én közepes tepsiben dupla adagot szoktam csinálni.
Lehet rá cukormáz a recept szerint, én azt nem szoktam, bár ma tettem, mert vendégek jönnek és így mutatósabb :180 g porcukor+1 kk forró víz + 2 ek citromlé - 15 percig kikeverni.

Ha kihűlt a tepsiben, kiborítom és lehet szeletelni, illetve lehet rárakni a mázat (az almától jó "szaftos" a süti).

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

klassz

(plutyka, 2012.01.07 16:48)

Megsütöttem, finom lett!
Egyszerű és nagyszerű :-)