Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


5 PERCES KUGKLÓF (NevetőPudingok receptje)

2010.08.06

25 dkg cukor
25dkg liszt
4 tojás
1/2 cs. sütőpor
1dl langyos víz
1dl olaj
1 üveg magozott meggybefőtt


A fentieket összekeverjük (akinek több mint 5 perce van, kemény habbá verheti a tojás fehérjéket. Én még sosem tettem meg) Kivajazunk, lisztezünk kuglóf-, torta-, vagy őzgerinc formát(nekem mindegyikkel sikerült eddig, szépen átsült), majd beleöntjük a tészta felét, a másik felébe teszünk holland kakaóport és ráöntjük. Előmelegített kb. 170 fokos sütőben sütjük, kb. 40perc a sütési idő, de tűpróbával ellenőrizzük.

Kiegészítés:
Én mindig teszek bele 1ü. meggybefőttet, nem is csepegtetem le nagyon csak leöntöm róla a lét és úgy keverem bele a tésztába. Így elérem, hogy ne legyen száraz, hanem jó "cupákos".
A tűpróbánál, ha hangyányi mennyiség ragad csak rá, akkor már kiszoktam venni, mert a kiengedett meggylé miatt tuti mindig ragad vmennyi tészta a tűre.

Csokimáz:
8dkg margarin
8dkg porcukor
1cs. csokis pudingpor
1ek. holland kakaópor
1ek tej/víz

Ezt összekutyuljuk, miközben párszor ráraktuk a tűzhelyre. Mindig csak éppen annyira, hogy tudjuk keverni. Ezt addig csináljuk, amíg nem kapunk egy egynemű, homogén masszát. Ne legyen folyós, mert nagyon nehezen fog megszilárdulni.

Ha a kuglóf kicsit kihűlt, ráöntjük/rákanalazzuk (Én ecsetelővel szoktam szép egyenletes felvinni).

Türelmesen, nagyon türelmesen várunk, hogy szilárduljon, hűljön egy kicsit és aztán szeleteljük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.